Naar de inhoud springen

De Vuurvogel

Zeven knappe prinsen proberen het hart te winnen van elk hun geliefde prinses. Maar tevergeefs, de alom gevreesde Kasei heeft de harten van de prinsessen al gestolen. Dan verschijnt prins Ivan. Diep in de nacht sluipt hij de boomgaard van Kasei binnen om een appel te stelen. Te midden van de donkere stammen merkt hij al snel dat er iets niet pluis is in de boomgaard.  Prins Ivan haast zich naar het hek, maar voor hij de boomgaard heeft kunnen verlaten, kleurt de lucht rood. Daar is de Vuurvogel! Prins Ivan weet met veel moeite een van de rode veren van de Vuurvogel te bemachtigen. Met hulp van die magische veer besluit hij de strijd aan te gaan met Kasei.

In deze po√ętische lichtfigurenvoorstelling – in vuur en vlam – ontdekt de dappere prins Ivan het geheim van Kasei de Onsterflijke op de gekende muziek van Igor Stravinsky. Waarom steelt hij harten van prinsessen? Hoe houdt hij die prinsessen in zijn ban? Lukt het Ivan hen te bevrijden uit de macht van Kasei? En niet te vergeten: waar zijn de zeven andere prinsen gebleven? Een betoverend en komisch sprookje, dat ook nog eens heel spannend is!

artistieke leiding, concept, scenario en spel: Willem Verheyden

tekst: Bette Westera

lichtfiguren*: Chris Snik en Vick Verachtert (mallen: David Natidze)

vuurvogel: Peter Gusta

muziek: Igor Stravinsky

orkest: Mechels Kamerorkest o.l.v. Tom Van den Eynde

lichtbeelden, klank en licht: Filip Vandueren en Daan tytgat

productie: anderman vzw

m.m.v. Cultuurcentrum Mechelen, Mechelen Feest, vzw Vrienden van het Conservatorium en het Mechels Kamerorkest

*met dank aan Beeldsmederij DE MAAN

familievoorstelling, vanaf 6 jaar

duurt een uurtje

speeldata: op zaterdag 21.12.2019 om 16.30u en 19u en zondag 22.12.2019 om 16.30u in CC Mechelen. Reservaties in Cultuurcentrum Mechelen.